Ryby jako walor zdrowotny
On 21 marca 2019 by Parpamedia.plZdrowe odżywianie ważne jest na każdym kroku. To, co się jada na obiady także ma znaczenie, ponieważ organizm wchłania wszystkie składniki. Aby mieć pewność, że są to tylko wartościowe składniki, można zwrócić uwagę na zalety ryb. Są to morskie ssaki, które posiadają wiele cennych wartości takich jak tran, kwasy omega trzy i sześć czy koenzym Q
Są bardzo tłuste i to jeszcze bardziej podnosi ich zdrowotność, co widać po cenie jaka wynosi za kilogram ryby. Można kupić z jeziora, morskie czy oceaniczne i warto się na nich dobrze znać. W naszym kraju jada się głównie tuńczyka, dorsza, śledzie, łososia, makrele czy pstrąga. Należy uważać również na t,o czy ryby nie pochodzą z Chin. a także w jakich warunkach były przetrzymywane.
Najlepsze są świeże ryby, ponieważ szybciej i lepiej się smażą lub pieką. Jest także szereg dań z ryb na surowo choćby sushi, które także są bardzo zdrowe. Mając świadomość, że ryba jest bardzo cennym surowcem na stole, zjada się jej więcej i częściej. Mięso jest delikatne, dlatego poleca się je również dzieciom na obiad.
You may also like
Wyszukiwarka portalu
Archiwum portalu
Kalendarz
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Podjęte współprace:
Chcesz umieścić tutaj swój własny banner reklamowy? Skontaktuj się z nami!