Prozdrowotne właściwości czerwonej herbaty
On 13 sierpnia 2019 by Parpamedia.plO dobroczynnym wpływie zielonej herbaty na wspomaganie procesów odchudzania słyszał niemal każdy. Korzystnie na redukcję tkanki tłuszczowej wpływa jednak również regularne spożywanie czerwonej herbaty. Zresztą korzyści wynikających z picia czerwonej herbaty jest zdecydowanie więcej. Jak się okazuje jest ona dobra na walkę z próchnicą, obniża poziom złego cholesterolu we krwi no i przede wszystkim przyczynia się do większej redukcji tkanki tłuszczowej. Można wymienić co najmniej kilka rodzajów czerwonej herbaty. Do polski trafiają przede wszystkim napary z Chin oraz Tajwanu. Przy odchudzaniu najlepiej stosować herbaty jaśminowe Pu-erh. Wszystko za sprawą zawartego w czerwonej herbacie polifenolu. Ma on pozytywny wpływ na nasz układ trawienny. Dzięki niemu o wiele szybciej tłuszcze zostają zamienione na niezbędną naszemu organizmowi energię. Jak się również okazuje związki te są nieocenione w walce z chorobami nowotworami. Warto więc sięgać po czerwoną herbatę, rzecz jasna bez cukru nawet pięć razy dziennie.
You may also like
Wyszukiwarka portalu
Archiwum portalu
Kalendarz
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Podjęte współprace:
Chcesz umieścić tutaj swój własny banner reklamowy? Skontaktuj się z nami!