Stewia i korzyści zdrowotne
On 4 maja 2019 by Parpamedia.plPolacy spożywają dziennie dziesięciokrotnie więcej cukru, niż przewiduje dawka. Taka ilość sprzyja odkładaniu się tłuszczu w organizmie, a to natomiast może powodować nadciśnienie, choroby serca. Stewia nie zawiera sacharozy, więc nie może powodować tego rodzaju chorób, jest zupełnie nieszkodliwa dla zdrowia. W związku z faktem, że nie jest cukrem, nie może powodować próchnicy. Warto zaznaczyć, że to równie dobre rozwiązanie dla diabetyków.
Stewia przynosi organizmowi wiele korzyści. Regularne jej spożywanie może zbawiennie wpływać na redukcję nadciśnienia tętniczego i zwalczanie epidemicznej cukrzycy typu
Pięć gramów cukru zawiera około dwudziestu kalorii, natomiast w stewii nie znajdziemy ich wcale. Dzięki tej roślinie nawet największy łasuch znajdzie niskokaloryczne ukojenie.
Codzienne spożywanie napojów słodzonych zwiększa możliwość wystąpienie u nas cukrzycy nawet o dwadzieścia procent. Poprzez zastąpienie cukru stewią możemy to ryzyko zmniejszyć do zera.
You may also like
Wyszukiwarka portalu
Archiwum portalu
Kalendarz
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Podjęte współprace:
Chcesz umieścić tutaj swój własny banner reklamowy? Skontaktuj się z nami!