Korzeń imbiru w naszej diecie, zdrowie i witalność
On 23 stycznia 2019 by Parpamedia.plCoraz częściej szukamy zdrowia w naturze, coraz chętniej sięgamy po stare i sprawdzone metody nie tylko na leczenie chorób, ale również na sposoby zapobiegające chorobom i wzmacniające nasz organizm.
Chociaż korzeń imbiru nie jest tradycyjnym produktem, którego nasze babcie używały do utrzymania w rodzinie zdrowia lub też leczenia infekcji, to jednak zyskał w ostatnich latach w Polsce ogromną popularność. Korzeń imbiru, należy obrać z cienkiej skóry a następnie pokroić lub też zetrzeć na tarce, dodając do herbaty, zupy lub też jako dodatek do sosu na kanapki. Jego smak jest ostry i pikantny, jednak właściwości zdrowotne są warte przyzwyczajenia się do niego, również nie musimy używać od razu dużej ilości tego produktu, wystarczy kilka plastrów do herbaty. Imbir możemy dodawać do gorących dań, nie traci przy tym swoich właściwości, jednak najlepiej jest go przechowywać w lodówce, dzięki czemu dłużej zachowa świeżość i nie będzie wysychał. Imbir jest niezastąpiony w przypadku pojawienia się kaszlu, kataru oraz bólu gardła, ponieważ działa na wszystkich tych obszarach. Również ma silne działanie napotne i lekkie działanie przeciwbólowe, więc przydaje się we wszystkich rodzajach infekcji.
Warto jest korzystać z naturalnych metod leczenia oraz zapobiegania chorobom, nie tylko tym znanym nam od wieków, ale również z tych nowych, którzy przynoszą wiele korzyści zdrowotnych.
You may also like
Wyszukiwarka portalu
Archiwum portalu
Kalendarz
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Podjęte współprace:
Chcesz umieścić tutaj swój własny banner reklamowy? Skontaktuj się z nami!